Recept
« Terug naar recepten
Groene aspergesalade met garnalen
PT20M
Groene aspergesalade met garnalen
Een heerlijk groene aspergesalade met garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene aspergesalade met garnalen te bereiden
Was de asperges en snijd ca. 1 cm. van de onderkant af. Kook de asperges in ca. 8 minuten beetgaar. Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Snijd de bosuitjes fijn. Roer een sausje van de olie, 1 eetlepel citroensap, de honing, zout en peper. Schep de eikenbladsla en de asperges in 3 stukjes gesneden erdoor. Schep de salade op een platte schaal en verdeel de garnalen erover. Garneer met de bosui. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in de keukenmachine (bewaar de schillen). Pureer de avocado glad met de rest van het citroensap, de halvanaise en de melk. Pers het teentje knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Schep de saus in de avocadohelften en zet deze langs de rand van de salade.