In Thailand heerlijke curry gegeten, maar in Nederland smaakt het toch altijd net iets anders. Nu een currypasta gevonden, die me weer helemaal terugbrengt. En supersimpel om te maken!
Recept
« Terug naar recepten
Groene kipcurry
PT15M
Groene kipcurry
Een heerlijk groene kipcurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene kipcurry te bereiden
Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Neem de groente uit de wok en laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin op laag vuur de uiensnippers. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze rondom bruin. Meng de currypasta bij de kip en laat het een minuut bakken. Giet de kokosmelk erbij en voeg de spinazie toe. Verhit tot het gerecht door en door heet en de kip gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er voor serveren de koriander over. Lekker met pandanrijst!
SimoneR zegt:
MeiAsia is in toko's en in supermarkten (bijv. de Albert Heijn) te koop. Op de site van MeiAsia kan je verkooppunten vinden en je kunt er ook online bestellen!