Recept
« Terug naar recepten
Groenten : Gemengde Chinese groenten
PT50M
Groenten : Gemengde Chinese groenten
Een heerlijk groenten : gemengde chinese groenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
The Chinese and Far Eastern Cookbook. Ho Mei Yin.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten : Gemengde Chinese groenten te bereiden
De gedroogde paddenstoelen in warm water voor ong 15 a 30 minuten weken tot ze wat gezwollen zijn.
Afgieten en in stukken snijden.
De bamboescheuten afgieten en indien nodig in plakken snijden.
De olie in de wok verhitten en de kool hierin ong. 2 minuten roerbakken.
Toevoegen: paddenstoelen + wortels + komkommer + bamboescheuten + erwten. Goed roeren en alles verhitten.
De kokendhete bouillon erbij gieten en de sojasaus erdoor roeren.
Naar smaak wat zout en suiker toevoegen.
Het vuur laag draaien en nog ong. 10 a 15 minuten zachtjes laten sudderen. Af en toe roeren.
Direct serveren.
Afgieten en in stukken snijden.
De bamboescheuten afgieten en indien nodig in plakken snijden.
De olie in de wok verhitten en de kool hierin ong. 2 minuten roerbakken.
Toevoegen: paddenstoelen + wortels + komkommer + bamboescheuten + erwten. Goed roeren en alles verhitten.
De kokendhete bouillon erbij gieten en de sojasaus erdoor roeren.
Naar smaak wat zout en suiker toevoegen.
Het vuur laag draaien en nog ong. 10 a 15 minuten zachtjes laten sudderen. Af en toe roeren.
Direct serveren.