Recept
« Terug naar recepten
Groentesoep met pittige soepballetjes
PT20M
Groentesoep met pittige soepballetjes
Een heerlijk groentesoep met pittige soepballetjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Froukje Koremans
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Oma's recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesoep met pittige soepballetjes te bereiden
Bouillon:
Maak de bouillon door water te koken en de maggiblokjes toe te voegen (op de verpakking staat hoeveel blokjes per hoeveel water er gebruikt moet/kan worden). Twee laurierblaadjes erbij voor wat extra smaak.
Gehaktballetjes:
Doe de gehakt in de mengschaal.
Wees vooral niet zuinig met de kruiden en de sambal (er kan best een beetje extra sambal in, want dat laat weer los in de soep waardoor de soep een beetje pikanter wordt). Meng ook alle zeer fijn gehakte uitjes door het geheel. Goed mengen en je kan balletjes gaan draaien en in de soep laten vallen. Kook ze minimaal 12 minuten in de bouillon voordat je de soep afmaakt.
Soep:
Groente toevoegen naar smaak, wat vermicelli en dan eventueel afmaken met wat versgesneden kruiden. Aan de kook brengen, vuur laag zetten en 10 min. laten doorpruttelen.
Maak de bouillon door water te koken en de maggiblokjes toe te voegen (op de verpakking staat hoeveel blokjes per hoeveel water er gebruikt moet/kan worden). Twee laurierblaadjes erbij voor wat extra smaak.
Gehaktballetjes:
Doe de gehakt in de mengschaal.
Wees vooral niet zuinig met de kruiden en de sambal (er kan best een beetje extra sambal in, want dat laat weer los in de soep waardoor de soep een beetje pikanter wordt). Meng ook alle zeer fijn gehakte uitjes door het geheel. Goed mengen en je kan balletjes gaan draaien en in de soep laten vallen. Kook ze minimaal 12 minuten in de bouillon voordat je de soep afmaakt.
Soep:
Groente toevoegen naar smaak, wat vermicelli en dan eventueel afmaken met wat versgesneden kruiden. Aan de kook brengen, vuur laag zetten en 10 min. laten doorpruttelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Ff een tip: neem wat bouillon apart in een pannetje en kook de balletjes gaar,neem ze er uit en bak ze in een klein koeken pannetje lekker bruin. Voeg dan de bouillon en de bakboter weer toe aan de soep. De balletjes zijn lekker stevig en in dit geval springt de pittigheid er uit!!:p
froukjek zegt:
Dank voor 't mee denken ;)