Recept
« Terug naar recepten
Groentestoofpot met verse worst
PT45M
Groentestoofpot met verse worst
Verse worst wordt wel eens verward met braadworst, echter in verse worst zit altijd rauw vlees. Een heerlijk gerecht met een verse worst als ingredient.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentestoofpot met verse worst te bereiden
- Bak de spekblokjes in een braadpan zachtjes uit. Snijd intussen de verse worst in stukken van circa 4 centimeter. Pel de uien en snijd ze in partjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
- Schep de stukken verse worst door het spek en bak ze in circa 4 minuten rondom bruin. Snijd de groene kool in grove repen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Schep de uien, wortel, kool en aardappels door het vlees en bak ze al omscheppend circa 4 minuten mee.
- Roer achtereenvolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder en pils erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Stoof de groenten met de deksel schuin op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar.
Els Meeuwsen zegt: