Recept
« Terug naar recepten
Groentetaart
PT135M
Groentetaart
Het is een taart bestaande uit een deeg met als vulling een groente (prei,asperges,spruitjes,brussels lof,bloemkool,broccoli bv) + eiervulling.Wordt nogal eens in Spanje en Italie gegeten.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentetaart te bereiden
- Meng de ingredienten voor het deeg met elkaar en kneed net zo lang tot er een elastische bal is ontstaan.Te adviseren is om dit te doen met een keukenmachine met gebruik van de deeghaak.
- Maak een bal van het deeg en leg het ,verpakt in keukenfolie,1 uur in de koelkast.
- Intussen de groente klaar maken voor gebruik
- Meng de ingredienten voor de eiervulling zorgvuldig met elkaar.
- Bekleed een spring vorm geheel met het uitgerolde deeg uit de koelkast. en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Doe de groentes in een pan en bedek net met een laagje water. en breng aan de kook.
- Kook dat water 10 minuten
- Voeg dan roomboter toe,olijfolie en zout en peper naar smaak en laat nog eens 5 minuten doorsmoren.
- Bekleed de met deeg bedekte bodem met de uitgekozen geprepareerde groente.
- Doe dan de eiermassa over de groentes in de springvorm en zet het geheel 45 minuten in de oven,die op 180 graden Celsius is afgestemd.
- Als de boven kant mooi bruin is geworden,mag de springvorm uit de oven gehaald worden als de 45 minuten voorbij zijn. Laat iets afkoelenen snij in gelijke punten
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een stevig glas witte wijn bij.