Recept
« Terug naar recepten
Grootmoeders cake met een tropische verrassing
PT95M
Grootmoeders cake met een tropische verrassing
een eens wat anders proberen recept
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Gebak
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grootmoeders cake met een tropische verrassing te bereiden
Verwarm het sap van de sinaasappel en voeg de dadels en cranberry's toe laat dit zacht pruttelen tot het zacht is voeg dan de stroop, kokos en amandelessence toe en laat afkoelen. Maak het cakedeeg: roer boter zacht met suiker en vanillesuiker
tot een lichte crème en voeg er een voor een de eieren door, spatel er de gezeefde bloem met bakpoeder door en tot slot de gehakte walnoten. Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het cakedeeg er in leg, als een worst het vulsel op het deeg en zorg er voor dat de vulling de zijkanten niet raakt dus zoveel mogelijk in het midden blijven bakken op 165°C 75 à 80 min. in een voorverwarmde oven.
tot een lichte crème en voeg er een voor een de eieren door, spatel er de gezeefde bloem met bakpoeder door en tot slot de gehakte walnoten. Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe het cakedeeg er in leg, als een worst het vulsel op het deeg en zorg er voor dat de vulling de zijkanten niet raakt dus zoveel mogelijk in het midden blijven bakken op 165°C 75 à 80 min. in een voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Deze cake heb ik zelf bedacht en heb er bij omroep Max (radio nostalgia) een wedstrijd mee gewonnen als Oma's lekkerste cake. En ik moet eerlijk zeggen dat iedereen hem heerlijk vindt
elisabet zegt: