Dit is een erg makkelijk en lekker recept, ik vind het kluiven bij dit gerecht niet zo prettig daarom gebruik ik meestal kipfilet. De kipfilet snijd ik in kleine blokjes.
Ik draai de volgorde dan een beetje om.
Ik bak de spekjes en zilveruitjes (hierbij gebruik ik ook nog een gesnipperde gewone ui en eventueel wat knoflook) en bak hierin de wortelen(deze mogen best nog een beetje knapperig zijn) en dan de kipfilet. In een koekenpan bak ik de aardappeltjes gaar en voeg deze vervolgens met de erwten toe aan de kip.
Klaar is kees, lekker met een dotje mayonaise.
Recept
« Terug naar recepten
grootmoeders kip
PT75M
grootmoeders kip
Een heerlijk grootmoeders kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
3 a 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe grootmoeders kip te bereiden
De kip in stukken snijden en in wrijven met peper en zout.
In braadpan olie met margarine verhitten, spekblokjes bruin bakken, dan de uitgelekte zilveruitjes mee bakken. uit de pan scheppen, kip stukken in de pan mooi bruin bakken. Toevoegen: wortel, spekblokjes en ui een beetje bouillonpoeder en peper. Met de deksel op de pan kip gaar braden in ca. 1/2 a 3/4 uur. Aardappelen schillen en in blokjes snijden en bruin bakken in olie en margarine. Aardappel, uitgelekte erwten aan kip toevoegen en ca. 5 min. mee verwarmen.
In braadpan olie met margarine verhitten, spekblokjes bruin bakken, dan de uitgelekte zilveruitjes mee bakken. uit de pan scheppen, kip stukken in de pan mooi bruin bakken. Toevoegen: wortel, spekblokjes en ui een beetje bouillonpoeder en peper. Met de deksel op de pan kip gaar braden in ca. 1/2 a 3/4 uur. Aardappelen schillen en in blokjes snijden en bruin bakken in olie en margarine. Aardappel, uitgelekte erwten aan kip toevoegen en ca. 5 min. mee verwarmen.
gwulff zegt:
beste groetjes - :):):):)