Recept
« Terug naar recepten
Grootmoeders kruisbeshoedjes
PT45M
Grootmoeders kruisbeshoedjes
Een heerlijk grootmoeders kruisbeshoedjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grootmoeders kruisbeshoedjes te bereiden
De gezeefde bloem met de suiker, de boter en het ei tot een glad deeg kneden. Van het deeg een bal vormen en deze in plasticfolie gewikkeld minstens een uur in de koelkast leggen. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 3 mm. dikte. met ronde uitsteekvormpjes of een glas 10 rondjes van 7 cm en 10 rondjes van 10 cm uitsteken . De kleinste rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. De oven voorverwarmen op 225 graden c. De kruisbessen wassen en met de suiker de kaneel en de maizena vermengen. De bessen over de kleine deegrondjes verdelen. De eidooier met 2 eetl. water los kloppen.De randen van de kleine deegrondjes ermee bestrijken. De grote deegrondjes erop leggen en de randen voorzichtig op elkaar drukken. De hoedjes met de rest van de eidooier bestrijken en met de hazelnoten bestrooien. Midden in de oven 12 minuten bakken. De hoedjes lauw serveren.
Anneke zegt: