Recept
« Terug naar recepten
Gulai Daging Babi (Kerrieachtige Stoofschotel van Varkensvlees)
PT60M
Gulai Daging Babi (Kerrieachtige Stoofschotel van Varkensvlees)
Weer een kruidig vleesgerechtje. Je kunt hiervoor ook rundvlees gebruiken of bv. lamsvlees.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gulai Daging Babi (Kerrieachtige Stoofschotel van Varkensvlees) te bereiden
- Doe in de blender de ui, knoflook, lombok, kunyit, djahé, laos, ketumbar, djinten, peperkorrels, foelie, kaneel, steranijs en 2 eetlepels rijstolie. Draai hiervan een homogene bumbu pasta.
- Verhit 1 eetlepel rijstolie in een wok en fruit hierin aan de bumbu-pasta tot de geuren helemaal zijn losgekomen.
- Doe hierbij de lapjes of blokjes vlees en bak die bruin. Goed blijven omwerken en voorkom aanbakken.
- Dan doen we er de santen bij, een bouillonblokje, gulah Djawa en het limoensap. Dat brengen we aan de kook en dan laten we op laag vuur - zo nu en dan omscheppend - het vlees garen. Afhankelijk van de vleessoort ben je daar toch snel 45 minuten mee bezig.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij jasmijnthee, bier of een niet al te droge witte wijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Kitchenmom zegt:
Dat is het punt, het is geen kerrie achtig gerecht, het is een CURRY, dat is niet hetzelfde, wordt wel meer verward komt in het gerecht geen kerrie voor..daging betekend rund, en babi =varken, in dit geval is het dus gulai babi, niet daging babi... is toch handig om te weten.. Maar buiten dat, wel een heerlijk gerecht ;)
monique ottenbros zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Nogmaal:
1).daging=vlees en sapi=rund en babi=varken
Jan A.