Ook weer van de buuv in Molivos, Lesvos! Supervrouw, tonnetjerond, en ze had nog meer, maar dat komt nog!!!
Eet smmakkellijkkk!!!!
Recept
« Terug naar recepten
Gyroskruiden
PT10M
Gyroskruiden
Een heerlijk gyroskruiden recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
===== personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kir' Antonia Molivos, Lesvos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gyroskruiden te bereiden
Doe de ingrediënten in een container, en schudden maar! (Badkuip misschien toch niet zo'n goed idee!)
Je kunt er kip, varken, lam, geit, gehakt, en van alles en nog wat mee kruiden als je er een èchte Griekse smaak aan wilt geven. Origineel wordt varkensschouder aan hele dunne lappen gesneden, aan één kant (royaal) gekruid en dakpansgewijs aan een vertikaal spit gestapeld, vandaar de naam gyros, hetgeen ronddraaiend betekent.
Je kunt er kip, varken, lam, geit, gehakt, en van alles en nog wat mee kruiden als je er een èchte Griekse smaak aan wilt geven. Origineel wordt varkensschouder aan hele dunne lappen gesneden, aan één kant (royaal) gekruid en dakpansgewijs aan een vertikaal spit gestapeld, vandaar de naam gyros, hetgeen ronddraaiend betekent.
Mijn kookverhaal (Erik Porsul)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Alie Arts zegt:
Harma zegt:
asterix zegt:
Grtjes, en kali orexi! ;):p:D
joop van rij zegt:
asterix zegt:
derbyke zegt:
asterix zegt:
Groetjes en blijf smullen!!!!!!!!!! ;):p:D
derbyke zegt:
marianne van velzen zegt: