Recept
« Terug naar recepten
Haas in walnotensaus
PT120M
Haas in walnotensaus
Een heerlijk haas in walnotensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haas in walnotensaus te bereiden
Haas wassen en droogdeppen.
Voor de marinade azijn met 2 kopjes water vermengen. Wortel schrappen, wassen en snipperen. Selderij in kleine stukjes snijden. Wortel, selderij en oregano bij azijn en water doen.
Haas hierin 1 nacht afgedekt in de koelkast marineren.
De volgende dag uit de marinade halen en droogdeppen. Haas verdelen in achterbouten, schouder met voorpoten, rug en borststuk. Rug en borst nogmaals in tweeën snijden. Zout er peper erover strooien.
Olijfolie of boter verhitten en de stukken rondom aanbraden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Citroensap toevoegen, 2 kopjes heet water erbij doen en aan de kook laten komen.
Op smaak brengen met peper en zout, mespunt kaneel en laurierblad en in gesloten pan op matig vuur 1 tot 1,5 uur zachtjes stoven. De walnoten 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de haas doen.
Stukken haas uit de saus nemen en warmhouden. Laurier verwijderen. Bloem of maïzena met wat water losroeren en door de walnotensaus mengen. Aan de kook laten komen en wat laten indikken.
Voor de marinade azijn met 2 kopjes water vermengen. Wortel schrappen, wassen en snipperen. Selderij in kleine stukjes snijden. Wortel, selderij en oregano bij azijn en water doen.
Haas hierin 1 nacht afgedekt in de koelkast marineren.
De volgende dag uit de marinade halen en droogdeppen. Haas verdelen in achterbouten, schouder met voorpoten, rug en borststuk. Rug en borst nogmaals in tweeën snijden. Zout er peper erover strooien.
Olijfolie of boter verhitten en de stukken rondom aanbraden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Citroensap toevoegen, 2 kopjes heet water erbij doen en aan de kook laten komen.
Op smaak brengen met peper en zout, mespunt kaneel en laurierblad en in gesloten pan op matig vuur 1 tot 1,5 uur zachtjes stoven. De walnoten 10 minuten voor het einde van de kooktijd bij de haas doen.
Stukken haas uit de saus nemen en warmhouden. Laurier verwijderen. Bloem of maïzena met wat water losroeren en door de walnotensaus mengen. Aan de kook laten komen en wat laten indikken.
Wim Kraaijenzank zegt: