Recept
« Terug naar recepten
Hachee met Kriek Lambiek
PT180M
Hachee met Kriek Lambiek
Een heerlijk hachee met kriek lambiek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hachee met Kriek Lambiek te bereiden
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm en bestrooi het met peper en zout naar smaak. Halveer de gepelde sjalotten van boven naar beneden. Verwarm het bier op een zacht pitje voor.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin op hoog vuur en al omscheppend in ca. 5 minuten mooi bruin. Voeg de sjalotten toe, zet het vuur wat lager en fruit deze nog ca. 3 minuten mee. Strooi dan de bloem erover en laat dit in ca. 1 minuut, op matig vuur, lichtbruin worden.
Voeg het warme bier, de laurier, de appelstroop, het citroensap en 1 dl heet water toe en breng het geheel, al roerend, aan de kook. Laat de hachee daarna met het deksel op de pan op matig vuur in ca. 2,5 uur gaar stoven. Regelmatig omscheppen. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
Lekker met Aardappelpuree en een Groente naar keuze**.
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees hierin op hoog vuur en al omscheppend in ca. 5 minuten mooi bruin. Voeg de sjalotten toe, zet het vuur wat lager en fruit deze nog ca. 3 minuten mee. Strooi dan de bloem erover en laat dit in ca. 1 minuut, op matig vuur, lichtbruin worden.
Voeg het warme bier, de laurier, de appelstroop, het citroensap en 1 dl heet water toe en breng het geheel, al roerend, aan de kook. Laat de hachee daarna met het deksel op de pan op matig vuur in ca. 2,5 uur gaar stoven. Regelmatig omscheppen. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
Lekker met Aardappelpuree en een Groente naar keuze**.