Recept
« Terug naar recepten
Hakata-mushi
PT50M
Hakata-mushi
Een heerlijk hakata-mushi recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frija Jansen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
Kookschrift
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hakata-mushi te bereiden
Bekleed de bodem van een beboterde cakevorm met 1/3 van de koolbladeren. Vermeng 1/3 van het ei met het vlees, de bloem, de sojasaus en het zout. Giet de helft van de rest van het ei over de koolbladeren en druk de helft van het vleesmengsel hierop. Leg daarop weer 1/3 van de koolbladeren met een laag vlees.
Giet de rest van het ei over het vlees en bedek deze laag met de rest van de koolbladeren. Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met aluminiumfolie. Breng in een grote stoompan met een goed sluitende deksel water aan de kook en stoom het vleesmengsel 50 minuten met het deksel stevig op de pan.
Vermeng 2 eetlepels dashi met de maïzena. Breng de rest van de dashi aan de kook en voeg de sojasaus en de knoflook toe. Roer er dan geleidelijk het maïzenapapje bij tot het mengsel dik wordt. Leg een stuk vetvrij papier op de saus om velvorming tegen te gaan en laat de saus afkoelen. Laat de Hakata-mushi tot kamertemperatuur afkoelen en snijd hem vervolgens in vierkanten of plakken. Serveer het gerecht met de saus.
Giet de rest van het ei over het vlees en bedek deze laag met de rest van de koolbladeren. Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met aluminiumfolie. Breng in een grote stoompan met een goed sluitende deksel water aan de kook en stoom het vleesmengsel 50 minuten met het deksel stevig op de pan.
Vermeng 2 eetlepels dashi met de maïzena. Breng de rest van de dashi aan de kook en voeg de sojasaus en de knoflook toe. Roer er dan geleidelijk het maïzenapapje bij tot het mengsel dik wordt. Leg een stuk vetvrij papier op de saus om velvorming tegen te gaan en laat de saus afkoelen. Laat de Hakata-mushi tot kamertemperatuur afkoelen en snijd hem vervolgens in vierkanten of plakken. Serveer het gerecht met de saus.
frija zegt:
RECEPT WIJZIGEN
Geen toegang
:(