KookJij

Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake

Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Halloween
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: girlscene.nl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake te bereiden

  1. First things first, de oven moet worden voor verwarmd tot 180 graden.
  2. u deze lekker aan het opwarmen is ga je de bodem maken.
  3. Dit doe je door de Spirts koeken te verkruimelen.
  4. Deze stukjes mogen echt mini worden dus stop ze lekker in de keukenmixer, of sla ze plat met een deegroller.
  5. Vervolgens smelt je de boter in een pannetje en roert deze door de koekkruimeltjes heen.
  6. Dit mengsel mag je aandrukken in de taartvorm.
  7. Voila, de bodem is nu ready om 10 minuten de oven in te gaan. 
  8. Pak er een grote kom bij en doe hier de roomkaas in.
  9. Je mag deze los gaan roeren met een grote spatel. 
  10. Next step: voeg de suiker toe en daarna een voor een de eieren én eidooiers.
  11. Wel heel goed blijven roeren hoor! 
  12. Ook de crème fraîche en de vanillezaadjes mogen er nu bij. 
  13. You know the drill. 
  14. Yes, blijven roeren.
  15. Is het beslag mooi creamy geworden?
  16. Dan mag het mengsel op de afgekoelde koekkruimbodem worden geschept.
  17. Aah!
  18. Nu is het eindelijk tijd voor de Nutella.
  19. Yay.
  20. Allereerst mag je de Nutella zacht gaan maken.
  21. Dit kun je het best doen door de pot in heet water te zetten.
  22. Is de Nutella vloeibaar geworden?
  23. Dan mag je met een lepel cirkels op de cheesecake gaan zetten.
  24. Als alle cirkels erop staan pak je een tandenstoker en trek je vanuit het midden een lijn, zo dwars door de cirkels heen. 
  25. Hier kun je een voorbeeld foto zien. 
  26. Als het goed is heb je nu een spooky Nutella spinnenweb. 
  27. Cool he? 
  28. Time to bake the cheesecake.
  29. Oeh!
  30. De oven mag nu op 140 graden en de taart is na 45-60 minuten klaar. 
  31. Hoe weet je of ‘ie gaar is?
  32. Nou, het midden moet een vaste vorm krijgen, maar kan nog wel zacht heen en weer bewegen.
  33. Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kiertje, totdat de oven koud is geworden.
  34. Zet de cheesecake daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast. 
  35. Daarna mag je de deze heerlijke én spooky taart eten.
  36. Yummy. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst