Recept
« Terug naar recepten
Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake
PT50M
Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake
Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
girlscene.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halloween recept voor spooky Nutella cheesecake te bereiden
- First things first, de oven moet worden voor verwarmd tot 180 graden.
- u deze lekker aan het opwarmen is ga je de bodem maken.
- Dit doe je door de Spirts koeken te verkruimelen.
- Deze stukjes mogen echt mini worden dus stop ze lekker in de keukenmixer, of sla ze plat met een deegroller.
- Vervolgens smelt je de boter in een pannetje en roert deze door de koekkruimeltjes heen.
- Dit mengsel mag je aandrukken in de taartvorm.
- Voila, de bodem is nu ready om 10 minuten de oven in te gaan.
- Pak er een grote kom bij en doe hier de roomkaas in.
- Je mag deze los gaan roeren met een grote spatel.
- Next step: voeg de suiker toe en daarna een voor een de eieren én eidooiers.
- Wel heel goed blijven roeren hoor!
- Ook de crème fraîche en de vanillezaadjes mogen er nu bij.
- You know the drill.
- Yes, blijven roeren.
- Is het beslag mooi creamy geworden?
- Dan mag het mengsel op de afgekoelde koekkruimbodem worden geschept.
- Aah!
- Nu is het eindelijk tijd voor de Nutella.
- Yay.
- Allereerst mag je de Nutella zacht gaan maken.
- Dit kun je het best doen door de pot in heet water te zetten.
- Is de Nutella vloeibaar geworden?
- Dan mag je met een lepel cirkels op de cheesecake gaan zetten.
- Als alle cirkels erop staan pak je een tandenstoker en trek je vanuit het midden een lijn, zo dwars door de cirkels heen.
- Hier kun je een voorbeeld foto zien.
- Als het goed is heb je nu een spooky Nutella spinnenweb.
- Cool he?
- Time to bake the cheesecake.
- Oeh!
- De oven mag nu op 140 graden en de taart is na 45-60 minuten klaar.
- Hoe weet je of ‘ie gaar is?
- Nou, het midden moet een vaste vorm krijgen, maar kan nog wel zacht heen en weer bewegen.
- Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur van de oven op een kiertje, totdat de oven koud is geworden.
- Zet de cheesecake daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Daarna mag je de deze heerlijke én spooky taart eten.
- Yummy.