KookJij

Halloweenspinnen

Een heerlijk halloweenspinnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Halloweenspinnen te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de bakpoeder en zeef het geheel in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten in de aangegeven volgorde bij het mengsel en kneed het geheel met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Zet het 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg uit tot een dikte van 3mm. Haal met een steekvormpje schijfjes met een doorsnede van 6 centimeter, uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de room met de vanillesuiker voor de vulling even opkoken. Neem de pan van het vuur en roer de chocoladeschilfers er zo lang door, totdat deze volledig gesmolten zijn. Laat de vulling afkoelen en roer er enkele keren door. Laat voor het glazuur de chocolade au bain marie smelten. Zodra de koekjes afgekoeld zijn, doordrenkt u de helft van de koekjes met de bovenkant in de gesmolten chocolade. Spuit de witte chocolade in spiraalvorm op het glazuur. Vervolgens trekt u met een fijn prikkertje van binnen naar buiten lijnen in de nog vloeibare chocolade om het spinneweb te maken.Klop de afgekoelde, dik vloeibare vulling lichtjes op en vul hiermee een spuitzak met gladde mond. Spuit de helft van de vulling op de onderste koekjes en druk beide koekjes voorzichtig tegen elkaar aan. Met de vulling die overblijft, spuit u een langwerpig dotje voor het spinnenlichaam en een rond dotje voor het spinnenhoofd boven op het koekje, dat u vervolgens bestrooid met wat geraspte chocolade.Snijd de snoepveters in 7 cm. lange stukken en gebruik ze als poten voor de spinnen. Voor de ogen en de mond kunt u kleine witte chocoladedotjes op het kopje spuiten en er met een tandenstokertje er wat glazuur op aanstippen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hier wordt volgens mij kookroom bedoeld.
Veerle

Veerle zegt:
Hey Marijke, wat voor room wordt er gebruikt?
groetjes Veerle.
Pascale de Kort

Pascale de Kort zegt:
Hallo Marijke,

Wat voor room gebruik jij hiervoor? Dit is nl de eerste keer dat ik zoiets klaar ga maken.

Groetjes Pascale
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Edwin, als je mij jou emailadres toestuurt wil ik dat wel doen. Marijke
Edwin Klomp

Edwin Klomp zegt:
Hallo Marijke,
Zou je het recept voor Halloweenspinnen naar mij toe kunnen sturen. Op de site kan ik door een error het recet en bereiding niet lezen.

Met vriendelijke groet,
Edwin Klomp
Lelystad