Recept
« Terug naar recepten
Halve maantjes met gerookte paling
PT40M
Halve maantjes met gerookte paling
Een heerlijk halve maantjes met gerookte paling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halve maantjes met gerookte paling te bereiden
Voor de pasta:
200 g bloem
2 eieren
2 theel. olijfolie
snufje zout
Voor de vulling:
100 g gerookte palingfilet
1 eetl. citroensap
4 eetl. fijngehakte peterselie
Voorbereiding:
Snijd de palingfilet in zeer smalle reepjes. Roer paling, citroensap en peterselie door elkaar. Maak het deeg voor de halve maantjes klaar volgens de aanwijzingen in het recept voor de super ravioli (op pagina 43). Druk met behulp van een bier- of ander glas met wijde opening rondjes uit het deeg. Leg in het midden van elk rondje ongeveer een theelepel van het palingmengsel. Bestrijk de randen van de rondjes met water. Vouw elk rondje dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bereiding:
Breng lichtgezouten water aan de kook. Kook hierin een stuk of 5 halve maantjes tegelijk in enkele minuten gaar. Schep de halve maantjes met een schuimspaan voorzichtig uit het water en houd ze warm. Verdeel de maantjes over warme borden en dien meteen op.
200 g bloem
2 eieren
2 theel. olijfolie
snufje zout
Voor de vulling:
100 g gerookte palingfilet
1 eetl. citroensap
4 eetl. fijngehakte peterselie
Voorbereiding:
Snijd de palingfilet in zeer smalle reepjes. Roer paling, citroensap en peterselie door elkaar. Maak het deeg voor de halve maantjes klaar volgens de aanwijzingen in het recept voor de super ravioli (op pagina 43). Druk met behulp van een bier- of ander glas met wijde opening rondjes uit het deeg. Leg in het midden van elk rondje ongeveer een theelepel van het palingmengsel. Bestrijk de randen van de rondjes met water. Vouw elk rondje dubbel en druk de randen goed op elkaar.
Bereiding:
Breng lichtgezouten water aan de kook. Kook hierin een stuk of 5 halve maantjes tegelijk in enkele minuten gaar. Schep de halve maantjes met een schuimspaan voorzichtig uit het water en houd ze warm. Verdeel de maantjes over warme borden en dien meteen op.