Recept
« Terug naar recepten
Halve tuinsoep van de abt
PT120M
Halve tuinsoep van de abt
Een heerlijk halve tuinsoep van de abt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halve tuinsoep van de abt te bereiden
Succestip:
Serveer met dikke sneden witbrood met gezouten boter en geraspte boerenkaas.
Zet de runderschenkel en de kippenbouten met 1 1/2 liter water op het vuur. Breng het water aan de kook en laat het afschuimen. Snijd de groenten grof en voeg dit samen met de kruiden toe aan de pan met vlees.
Laat het geheel op matig vuur trekken en controleer na 1 1/2 uur of het vlees gaar is. Neem het vlees uit de pan en laat het vervolgens afkoelen. Zeef de soep voorzichtig door een doek of fijne zeef in een schone pan.
Snijd de kip en rundvlees in blokjes en voeg dit samen met de doperwtjes, wortel, peterselie en blokjes gekookte aardappel toe aan de soep.
Breng de soep tenslotte op smaak met peper en zout.
Serveer met dikke sneden witbrood met gezouten boter en geraspte boerenkaas.
Zet de runderschenkel en de kippenbouten met 1 1/2 liter water op het vuur. Breng het water aan de kook en laat het afschuimen. Snijd de groenten grof en voeg dit samen met de kruiden toe aan de pan met vlees.
Laat het geheel op matig vuur trekken en controleer na 1 1/2 uur of het vlees gaar is. Neem het vlees uit de pan en laat het vervolgens afkoelen. Zeef de soep voorzichtig door een doek of fijne zeef in een schone pan.
Snijd de kip en rundvlees in blokjes en voeg dit samen met de doperwtjes, wortel, peterselie en blokjes gekookte aardappel toe aan de soep.
Breng de soep tenslotte op smaak met peper en zout.