Recept
« Terug naar recepten
Hamburger met knolraapjes
PT35M
Hamburger met knolraapjes
Een heerlijk hamburger met knolraapjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburger met knolraapjes te bereiden
Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat het broodje even weken in wat lauwwarm water. Knijp het goed uit.
Meng het gehakt met het geweekte brood, de ui, de knoflook en het ei. Kruid met zout en peper.
Voeg er paneermeel aan toe tot het mengsel stevig genoeg is om 4 burgers te vormen. Bak ze goudbruin in de vetstof.
Schil de raapjes, snij ze in 'frieten'. Stoof ze 5 minuten in de boter. Voeg er dan de suiker en het bouillonpoeder aan toe. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.
Bestrooi de raapjes met bloem en roer er de room door. Laat wat inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hamburgers bij de knolraapjes, en werk af met gehakte bieslook.
Meng het gehakt met het geweekte brood, de ui, de knoflook en het ei. Kruid met zout en peper.
Voeg er paneermeel aan toe tot het mengsel stevig genoeg is om 4 burgers te vormen. Bak ze goudbruin in de vetstof.
Schil de raapjes, snij ze in 'frieten'. Stoof ze 5 minuten in de boter. Voeg er dan de suiker en het bouillonpoeder aan toe. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.
Bestrooi de raapjes met bloem en roer er de room door. Laat wat inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de hamburgers bij de knolraapjes, en werk af met gehakte bieslook.
derbyke zegt: