Recept
« Terug naar recepten
Hamburger speciaal
PT30M
Hamburger speciaal
Een heerlijk hamburger speciaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lucy vader
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburger speciaal te bereiden
Pel en rasp de ui fijn. Plet de knoflook. Klop het ei in een kommetje los. Pel de extra uien en snijd ze in dunne ringen. Verwijder de worteltjes van de veldsla. Meng in een grote kom het gehakt met de geraspte ui, knoflook, barbecuesaus, worcestersaus, paprikapoeder, uienpoeder, peterselie, paneermeel en het losgeklopte ei. Vorm van het gehaktmengsel 6 platte schijven. Vet een koekenpan met anti-aanbaklaag in en bak de schijven aan beide kanten bruin en door en door gaar. Bak de extra uien in een andere koekenpan bruin en gaar. Bak van de extra eieren spiegeleieren. Snijd de broodjes open en rooster ze aan beide snijkanten bruin. Verdeel de sla over de onderste helften van de broodjes. Leg op elk broodje een hamburger met daarop de gebakken uien en eieren.