Recept
« Terug naar recepten
Hamcharlotte uit de Bourgogne
PT140M
Hamcharlotte uit de Bourgogne
Een heerlijk hamcharlotte uit de bourgogne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamcharlotte uit de Bourgogne te bereiden
Verwarm de bouillon en week de gelatineblaadjes 2 minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de bouillon. Voeg de witte wijn toe, het citroensap, het zout en de cayennepeper. Giet een laagje in de charlottevorm en zet deze in de koelkast. Snijd de ham in blokjes van een halve centimeter. Snijd de peterselie en het bieslook fijn. Meng deze tuinkruiden door de hamblokjes en vul hiermee de charlottevorm. Giet de resterende bouillon erop. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Dompel de vorm even in warm water en stort deze over. Garneer met ei, augurkjes en zilveruitjes.