Recept
« Terug naar recepten
Hamlapjes met rozemarijn en honing
PT45M
Hamlapjes met rozemarijn en honing
Een heerlijk hamlapjes met rozemarijn en honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamlapjes met rozemarijn en honing te bereiden
Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper. Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin. Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.