Recept
« Terug naar recepten
Hamlappen met een kaaskorstje
PT50M
Hamlappen met een kaaskorstje
Een heerlijk hamlappen met een kaaskorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamlappen met een kaaskorstje te bereiden
Serveer met bijv. een verse tomatensaus met gebakken sjalotjes.
Borstel de aardappelen goed af onder stromend, koud water. Snijd ze in 8 parten en kook ze bijna gaar in water met wat zout. Giet ze af en schep ze in een ovenschaal. Besprenkel deze met de olijfolie en kruid met versgemalen peper, zeezout, tijm en rozemarijn.
Meng alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200C. Laat het ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Af en toe door elkaar scheppen. De oven aan laten staan!!
In de tussentijd de boterhammen in de keukenmachine goed fijn laten draaien, de kruiden en de kaas er aan toevoegen en tot een dikke massa laten draaien.
De hamlappen kruiden met peper en zout en in een koekenpan aan beide zijden goudbruin bakken. Nu bestrijken met de kaasbroodmassa en op een ovenplateau plaatsen.
Het plateau ca. 10 minuten in de oven plaatsen om de kaas te laten smelten en te laten kleuren. Tegelijkertijd een hapjespan of wok verhitten met de olijfolie en de wokmix hierin om en om roerbakken.
De wokmix over de voorverwarmde borden verdelen, de hamlappen er bovenop plaatsen en de aardappelen erbij scheppen. Direct serveren.
Borstel de aardappelen goed af onder stromend, koud water. Snijd ze in 8 parten en kook ze bijna gaar in water met wat zout. Giet ze af en schep ze in een ovenschaal. Besprenkel deze met de olijfolie en kruid met versgemalen peper, zeezout, tijm en rozemarijn.
Meng alles goed door elkaar en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200C. Laat het ca. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Af en toe door elkaar scheppen. De oven aan laten staan!!
In de tussentijd de boterhammen in de keukenmachine goed fijn laten draaien, de kruiden en de kaas er aan toevoegen en tot een dikke massa laten draaien.
De hamlappen kruiden met peper en zout en in een koekenpan aan beide zijden goudbruin bakken. Nu bestrijken met de kaasbroodmassa en op een ovenplateau plaatsen.
Het plateau ca. 10 minuten in de oven plaatsen om de kaas te laten smelten en te laten kleuren. Tegelijkertijd een hapjespan of wok verhitten met de olijfolie en de wokmix hierin om en om roerbakken.
De wokmix over de voorverwarmde borden verdelen, de hamlappen er bovenop plaatsen en de aardappelen erbij scheppen. Direct serveren.