Recept
« Terug naar recepten
hamlappen met oosterse perziksaus
PT25M
hamlappen met oosterse perziksaus
Een heerlijk hamlappen met oosterse perziksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hamlappen met oosterse perziksaus te bereiden
Pel de ui en snipper deze fijn. Laat de perziken in een zeef uitlekken en vang het perziksap op. Snijd de vruchten in kleine blokjes. Verhit 2 eetl olie in een pan en fruit de ui 3 minuten met het komijnzaad, de gember .kaneel en de tomatenpuree. Voeg de perzikblokjes en het sap aan het uienmengsel toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Dep de hamlappen droog met keukenpapier en kruid het vlees met peper en de overige olie. Verhit de grillpan en grill hierin de hamlappen in 8 minuten goudbruin en gaar.Breng de perziksaus op smaak met zout en peper.