Recept
« Terug naar recepten
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
PT10M
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Daslook is erg gezond en lekker en je kunt er alle kanten mee op.
Deze keer heb ik een mengsel van verse (geiten)roomkaas met
fijngesneden daslook gemaakt om hamrolletjes mee te vullen, lekker als
hapje maar je kunt het ook als amuse of voorgerecht maken.
Gekookte ham ligt het meest voor de hand om hiervoor te gebruiken maar
schroom niet om bijvoorbeeld Ardennerham, Serranoham of Parmaham te
gebruiken.
Let op als de ham erg dun gesneden is moet je misschien 2 schijfjes op
elkaar leggen. Je kunt de daslook ook vervangen door bieslook.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook te bereiden
- Snij de daslook fijn, voeg de roomkaas en een beetje peper uit de molen toe en meng alles goed door elkaar.
- Spreid de ham uit (eventueel 2 schijfjes op elkaar) schep er een lepel van het roomkaasmengsel op, en rol ze op. Snij ze doormidden, of in meerdere stukjes.