Recept
« Terug naar recepten
Hamterrine in peterseliegelei
PT45M
Hamterrine in peterseliegelei
Een heerlijk hamterrine in peterseliegelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamterrine in peterseliegelei te bereiden
Fond en wijn (2 eetlepels achterhouden) tot ca. 1/2 liter laten inkoken. Gelatine ca. 5 minuten in koud water laten weken. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnsnipperen. Ham in kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken, in lengte halveren en in dunne reepjes snijden. In pan boter verhitten en sjalot en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Rest van wijn erbij schenken en nog ca. 1 minuut laten inkoken. Fond toevoegen en aan de kook brengen. Van vuur af gelatine door fond roeren. Crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en even laten afkoelen. Bodem met dun laagje gelei bedekken. Hierover 1 eetlepel peterselie strooien en vervolgens 3 eetlepels hamblokjes. Bosui door gelei scheppen en 3 eetlepels gelei over hamblokjes verdelen. Hierover weer 1 eetlepel peterselie strooien. Dit herhalen tot gelei, peterselie en ham op zijn. Gelei afdekken met plasticfolie en ca. 12 uur in koelkast laten opstijven.
Bereiden
Cakevorm enkele seconden in heet water zetten. Bord op vorm leggen, samen keren en aspic uit vorm laten glijden. Aspic in plakken van 1 cm dik snijden.
Bereiden
Cakevorm enkele seconden in heet water zetten. Bord op vorm leggen, samen keren en aspic uit vorm laten glijden. Aspic in plakken van 1 cm dik snijden.
Anna zegt:
Check de "bron"
Is netjes vermeld.
Groetjes,
Anna
KookJij.