Recept
« Terug naar recepten
Hapje: kippensaté met peer en een perensiroop sausje
PT30M
Hapje: kippensaté met peer en een perensiroop sausje
Een heerlijk hapje: kippensaté met peer en een perensiroop sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hapje: kippensaté met peer en een perensiroop sausje te bereiden
Verwijder het klokhuis van de peer en snij in gelijke blokjes niet schillen. Marineer deze in een scheut amaretto met de siroop.
De kippenfilet evenzeer in blokjes snijden, deze marineren in olijfolie, appelazijn vermengd met de siroop en amaretto.
De kippenblokjes even kort aanbakken in een beetje boter.
Neem satéstokjes en rijg het vlees en de peer erop.
Leg deze in een schaal op bakpapier en bestrijk rijkelijk met de marinade, bak deze verder gaar in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Voor de saus de marinade even laten inkoken en indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.
De kippenfilet evenzeer in blokjes snijden, deze marineren in olijfolie, appelazijn vermengd met de siroop en amaretto.
De kippenblokjes even kort aanbakken in een beetje boter.
Neem satéstokjes en rijg het vlees en de peer erop.
Leg deze in een schaal op bakpapier en bestrijk rijkelijk met de marinade, bak deze verder gaar in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Voor de saus de marinade even laten inkoken en indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.