Recept
« Terug naar recepten
Haring-appelsalade
PT20M
Haring-appelsalade
Een heerlijk haring-appelsalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Haring-appelsalade te bereiden
1. Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snij ze in plakjes. Kruid ze met zeezout.
2. Klop de mayonaise op met de room. Vermeng ze meteen met de aardappelplakjes. Laat afkoelen.
3. Boen de appels goed schoon, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Snij de haringfilets in stukken.
4. Vermeng de vis met de uiringen en de appels. Verdeel de gemarineerde aardappelen over kommetjes of diepe borden. Schep er de haringsalade bij. Werk af met een paar blaadjes raketsla en flink wat peper uit de molen. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.
2. Klop de mayonaise op met de room. Vermeng ze meteen met de aardappelplakjes. Laat afkoelen.
3. Boen de appels goed schoon, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Snij de haringfilets in stukken.
4. Vermeng de vis met de uiringen en de appels. Verdeel de gemarineerde aardappelen over kommetjes of diepe borden. Schep er de haringsalade bij. Werk af met een paar blaadjes raketsla en flink wat peper uit de molen. Serveer lichtjes gekoeld, maar niet ijskoud.