Recept
« Terug naar recepten
Hartig-zoet cashewnotentaartje
PT60M
Hartig-zoet cashewnotentaartje
Een heerlijk hartig-zoet cashewnotentaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartig-zoet cashewnotentaartje te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 graden,cashewnoten grofhakken.Bakvorm bekleden met bakpapier.
Bereidingswijze
In kom bloem,kaas en mespunt peper door elkaar roeren,boter met mes door bloemmengsel snijden en met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.deeg even 15 min laten rusten in koelkast.bestuif de werkplek met wat bloem en deeg uitrollen tot een lap van 26 cm en vorm mee bekleden.In steelpan de honing verwarmen, slagroom erdoor roeren en mengsel tegen de kook aanbrengen,dan van het vuur en cashewnoten erdoor roeren.Notenmengsel over deeg uitstrijken.Taartje in het midden van de oven in 45 min gaar en goudbruin bakken
Bereidingswijze
In kom bloem,kaas en mespunt peper door elkaar roeren,boter met mes door bloemmengsel snijden en met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden.deeg even 15 min laten rusten in koelkast.bestuif de werkplek met wat bloem en deeg uitrollen tot een lap van 26 cm en vorm mee bekleden.In steelpan de honing verwarmen, slagroom erdoor roeren en mengsel tegen de kook aanbrengen,dan van het vuur en cashewnoten erdoor roeren.Notenmengsel over deeg uitstrijken.Taartje in het midden van de oven in 45 min gaar en goudbruin bakken