Recept
« Terug naar recepten
Hartige bolletjes
PT80M
Hartige bolletjes
Een heerlijk hartige bolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige bolletjes te bereiden
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, hak de noten grof en snijd de koriander fijn. Mix de bloem met de gist, het zout, het ei, de kokosmelk en 2 ½ dl water tot een glad beslag. Roer de bosui, de noten, de koriander en de currypasta erdoor. Dek de kom af met een natte doek of plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Verhit de olie tot 180ºC. Schep met 2 theelepels bolletjes uit het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Bak de bolletjes rondom bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Rijg de bolletjes aan prikkers en serveer met zoete (Thaise) chilisaus.