KookJij

Hartige bolletjes

Een heerlijk hartige bolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige bolletjes te bereiden

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes, hak de noten grof en snijd de koriander fijn. Mix de bloem met de gist, het zout, het ei, de kokosmelk en 2 ½ dl water tot een glad beslag. Roer de bosui, de noten, de koriander en de currypasta erdoor. Dek de kom af met een natte doek of plasticfolie en laat het beslag op een warme, tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Verhit de olie tot 180ºC. Schep met 2 theelepels bolletjes uit het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Bak de bolletjes rondom bruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Rijg de bolletjes aan prikkers en serveer met zoete (Thaise) chilisaus.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst