Recept
« Terug naar recepten
Hartige Champignontaart
PT60M
Hartige Champignontaart
Een heerlijk hartige champignontaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hartige Champignontaart te bereiden
De plakjes deeg laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200°C
Champignons in plakjes snijden. Ui snipperen.
De ovenschaal invetten met olie of boter.
In koekenpan ui en champignons ca. 5 minuten bakken met wat olie of boter. Op smaak brengen met zout en peper. Hierna vocht eraf gieten.
Peterselie fijn knippen.
Eieren loskloppen, met creme fraiche en peterselie door champignons scheppen.
Ovenschaal met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
Champignonmengsel op het deeg scheppen.
De taart in midden van oven in 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met ijsbergsla.
Oven voorverwarmen op 200°C
Champignons in plakjes snijden. Ui snipperen.
De ovenschaal invetten met olie of boter.
In koekenpan ui en champignons ca. 5 minuten bakken met wat olie of boter. Op smaak brengen met zout en peper. Hierna vocht eraf gieten.
Peterselie fijn knippen.
Eieren loskloppen, met creme fraiche en peterselie door champignons scheppen.
Ovenschaal met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
Champignonmengsel op het deeg scheppen.
De taart in midden van oven in 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met ijsbergsla.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
pirke64 zegt:
Gerda zegt: