Krans van croissantdeeg
De serie met gerechten die je kunt maken met een eenvoudig blikje croissantdeeg groeit gestaag. Na het mega succes van de babka, die jullie echt massaal hebben nagemaakt is het nu de beurt aan een hartige variant.
Je kunt deze krans van croissantdeeg overigens ook op dezelfde manier vlechten als de babka of je kunt er een iets meer open variant van maken zoals ik dit keer heb gedaan.
Maken van een ster van driehoekjes
Om de krans van croissantdeeg te maken begin je met het openen van het blikje. Je legt vervolgens de puntjes in een krans neer. Je hebt dan dus een open cirkel waarbij de punten van het croissantdeeg naar buiten wijzen en de bredere stukken aan elkaar liggen in de binnenring.
Je bereidt nu de bacon en het roerei zoals hieronder aangegeven. Doe een laag van de geraspte kaas over je krans heen. Gebruik hier voornamelijk het dikke gedeelte voor. De punten vouw je straks namelijk over de vulling heen naar binnen.
Overigens handig om dit kunststukje uit te halen terwijl je krans al op een bakplaat ligt. Dat voorkomt onhandig heen een weer schuiven van je krans van croissantdeeg.
Rommelig geheel
Na de laag met geraspte kaas komt je roerei op de ring te liggen en je eindigt weer met de geraspte kaas. Het geheel zal er nu flink rommelig uitzien. Je vouwt nu de punten van de croissantjes naar binnen over de vulling heen en – als dat lukt – die plak je een beetje vast aan de brede kant van de ring.
En geen paniek, straks in de oven komt het allemaal goed.
Je bestrijkt de krans vervolgens met wat geklopt ei en je bakt het in de oven voor 15 minuten of tot goudbruin en gaar.
Snij de krans van croissantdeeg in stukken en serveer warm!
Recept
« Terug naar recepten
Hartige krans van croissantdeeg
PT15M
Hartige krans van croissantdeeg
Hartige krans van croissantdeeg
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Miljuschka
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige krans van croissantdeeg te bereiden
- Verwarm de oven voor op 190˚C
- Bak de bacon goudbruin en laat afkoelen op keukenpapier.
- Laat het vet in de pan zitten.
- Kluts 5 eieren in een kom met de paprikablokjes, peper en zout.
- Maak roerei in dezelfde pan als de bacon en gebruik het vet ervan.
- Leg het croissantdeeg in een stervorm met 8 punten.
- Leg op elk driehoekje een plak bacon.
- Strooi de helft van de geraspte kaas in een cirkel in het midden, het roerei erop en maak af met de rest van de kaas.
- Vouw de baconpunten naar binnen en bestrijk met een losgeklopt ei.
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven en serveer warm.