Recept
« Terug naar recepten
Hartige perzik-brietaart met amandelen
PT60M
Hartige perzik-brietaart met amandelen
Een heerlijk hartige perzik-brietaart met amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige perzik-brietaart met amandelen te bereiden
Ontdooi het bladerdeeg en rol het vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van een 0,5 centimeter dik. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm, prik het deeg flink in en bestrooi de bodem met het paneermeel. Snijd de brie in dunne plakken. Halveer de perziken en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in smalle parten. Kneus de peperkorrels en hak de peterselie fijn. Klop de eieren los met de room, de amandelen, de gekneusde peperkorrels, de peterselie en zout. Bedek de bodem om en om met de plakjes brie en de perzikenpartjes, giet de liaison hierover en bak de taart af in ca. 35 minuten in een oven van 200°C. Dien warm op en serveer met een groene salade.