Recept
« Terug naar recepten
Hartige rodekool met kweeperen
PT45M
Hartige rodekool met kweeperen
Een heerlijk hartige rodekool met kweeperen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige rodekool met kweeperen te bereiden
1. Schaaf een halve rodekool fijn. Snipper de ui en de knoflook. Fruit alles in boter of margarine op een hoog vuur terwijl u blijft roeren.
2. Voeg 3 eetlepels donkerbruine suiker toe en laat al roerend even bakken. Giet er de balsamicoazijn bij en laat roerend koken tot de azijn grotendeels verdampt is.
3. Voeg alle kruiden toe, samen met de porto, de rode wijnazijn en de geschilde en in partjes gesneden kweeperen. Laat onder een deksel gaarstoven. Lekker met boerenwost.
2. Voeg 3 eetlepels donkerbruine suiker toe en laat al roerend even bakken. Giet er de balsamicoazijn bij en laat roerend koken tot de azijn grotendeels verdampt is.
3. Voeg alle kruiden toe, samen met de porto, de rode wijnazijn en de geschilde en in partjes gesneden kweeperen. Laat onder een deksel gaarstoven. Lekker met boerenwost.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Okke Amerongen zegt:
Zodra de kweeperen weer rijp zijn ga ik dit recept in ieder geval zeker maken!
Ellen zegt:
Annette zegt:
Bron: www.kookhistorie.nl;)
Nico zegt: