Recept
« Terug naar recepten
hartige taart
PT60M
hartige taart
Een heerlijk hartige taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hartige taart te bereiden
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes. Maak de tauge schoon en snij deze wat kleiner. Laat de nasigroenten in heet water wellen. Klop de eieren los met wat peper en zout.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225grC. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de tauge erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225grC. Bladerdeeg ontdooien. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes kipfilet gaar en lichtbruin. Bak de gesnipperde uien en knoflook even mee. Doe de champignons erbij en bak deze ook even mee, samen met de nasigroenten. Van het vuur af de tauge erdoor roeren. Maak de kip/groentenmassa op smaak met ketjap en sambal. Bakvorm eerst bekleden met bakpapier of invetten en dan het bladerdeeg erop. Prik hier en daar wat gaatjes in het deeg. Bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kokos. Verdeel nu de groenten over het deeg en giet het losgeklopte ei erover. In het midden van de oven plm 20-30 minuten bakken tot de taart een mooie bruine kleur heeft.
karin zegt:
Bedankt