Recept
« Terug naar recepten
Hartige taartjes met prei, ei en bacon
PT80M
Hartige taartjes met prei, ei en bacon
Een heerlijk hartige taartjes met prei, ei en bacon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taartjes met prei, ei en bacon te bereiden
Meng de bloem met een mespunt zout en 150 gram boter. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met 2-3 el. koud water en kneed het tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Bereidingswijze
Was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 gram boter in een wok of koekepan, roerbak de prei in 2-3 minuten beetgaar breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde lappen. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Bak de taartjes iets onder het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar.
Bereidingswijze
Was de prei en laat hem goed uitlekken. Verhit 25 gram boter in een wok of koekepan, roerbak de prei in 2-3 minuten beetgaar breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 ronde lappen. Verdeel de prei over de schaaltjes, breek de eieren erboven en leg de bacon erop. Bekleed de schaaltjes met het deeg en druk de randen goed aan. Bak de taartjes iets onder het midden van de oven in 30 minuten bruin en gaar.