Recept
« Terug naar recepten
Hartige vlaai
PT60M
Hartige vlaai
Een heerlijk hartige vlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige vlaai te bereiden
Korstdeeg voorbereiden en ongeveer 3 uur in de koelkast zeten
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Snij de uien en de kaas in blokjes
Fruit de spekjes en de uien.
Maak het deeg en rol het uit over de bakplaat.
Meng de room met het sspekjes-uienmengsel en de kaas en verdeel het over het deeg.
Gaar de hartige vlaai in 30 min. in de voorverwarmde oven.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Snij de uien en de kaas in blokjes
Fruit de spekjes en de uien.
Maak het deeg en rol het uit over de bakplaat.
Meng de room met het sspekjes-uienmengsel en de kaas en verdeel het over het deeg.
Gaar de hartige vlaai in 30 min. in de voorverwarmde oven.