KookJij

Havermoutkoek uit de oven

Een heerlijk havermoutkoek uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Havermoutkoek uit de oven te bereiden

Smelt de boter, roer de basterdsuiker en het zout erdoor en voeg dan de havermout toe. Schep de lepel stroop erdoor. Stort dit mengsel in een ingevette en bebloemde kleine bakvorm. Deze pannenkoek moet ongeveer 1 cm dik zijn. Bak de koek 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. Niet helemaal laten afkoelen, maar lauwwarm in dikke repen snijden en opeten.
Wat vers fruit en een glas melk maken uw ontbijt compleet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cherie3

cherie3 zegt:
Leuk receptje.