KookJij

Hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim

Een heerlijk hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 18 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazelnoot pruimgebakjes met kruidig kaneelschuim te bereiden

Vet een braadslee c.a. 32 x39 cm in met boter en bestrooi hem met een beetje bloem. Was de pruimen en laat ze uitlekken. Snijd ze over de lengte in, maar snijd ze niet door. Maak ze open en haal de pitten eruit. Roer de zachte boter, 100 gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een gladde crème. Roer er 2 eieren doorheen. Meng de hazelnoten, de bloem en het bakpoeder. Roer dit mengsel afwisselend met de melk en de rum door de crème tot een deeg. Verdeel het deeg over de braadslee. Leg de voorbereide pruimen in dakpanmotief op het deeg. Strooi er 4 el suiker overheen. Bak het 25 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. Scheid de overgebleven 5 eieren( de eidooiers hebt u niet meer nodig) en klop het eiwit met een snufje zout stijf. Voeg tijdens het kloppen 350 gr suiker in porties toe. Klop het verder totdat de suiker is opgelost.Voeg tot slot het citroensap en de kaneel toe en roer ook deze erdoorheen. Doe de slagroom in een spuitzak met een stervormig mondstuk. Haal het gebak uit de oven. Spuit 18 toefjes van het schuim op de taart en strooi het hazelnootschaafsel eroverheen. Bak het op de zelfde temperatuur nog 15 min verder.Laat de pruimentaart tot slot afkoelen voordat u hem in stukken snijdt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst