KookJij

Hazenbouten op Normandische wijze

Een heerlijk hazenbouten op normandische wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1650 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Tante
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazenbouten op Normandische wijze te bereiden

1).Doe alle ingrediënten van de marinade bij elkaar en verwarm tot tegen het koken en laat dan afkoelen.
2).De achterbouten in de afgekoelde marinade leggen voor 24 - 48 uur
3).De hazenbouten bruin braden in de rijstolie en even apart zetten.
4).Pureer de marinade zo fijn mogelijk en gooi die dan door een zeef en druk goed uit wat in de zeef achterblijft om zo veel mogelijk smaken te behouden.
5).Doe het zeefvocht in een grote pan en leg de hazenbouten daarin en laat dat op een laag vuur gedurende 2 uren tegen de kook aan pruttelen.
6).Haal de hazenbouten er uit en leg ze apart weg in de warmte (oven op 75°C).
7).Kook het zeefvocht in tot ⅓ van de hoeveelheid met de gedroogde appeltjes en de appelstroop.
8).Dan nogmaals met de staafmixer pureren tot een grove saus is ontstaan.
9).Nu gaat de kookroom er door en maken we de saus af op smaak met peper en zout.
10.Vlak voor het opdienen gaan de hazenbouten weer in de saus op het vuur om door te warmen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Geef bij de hazenbouten capucijners met spek en veel platte peterselie en een peertje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst