Recept
« Terug naar recepten
Hazenpeper
PT180M
Hazenpeper
Een heerlijk hazenpeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenpeper te bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het even aan in 50 gram hete boter.
Strooi de bloem over het vlees en voeg al roerende de uien toe.
Laat alles samen even 3 min. zachtjes pruttelen.
Voeg het water, de wijn, jeneverbessen, basterdsuiker, laurier en dobbelsteentjes ontbijtkoek toe.
Breng het geheel aan de kook, doe en deksel op de pan, en draai de vlam laag.
Laat alles 1,5 - 3 uur zachtjes stoven; de gaartijd van het vlees hangt af van de leeftijd van de haas.
Bak de spekjes en champignons in een koekenpan in 1 el hete boter.
Voeg, wanneer het vlees gaar is, de cranberrygelei, spek champignons, zilveruitjes en het zakje juspoeder toe.
Laat alles samen nog 5 min. zachtjes pruttelen.
Breng de hazenpeper eventueel nog op smaak met zout en peper
Strooi de bloem over het vlees en voeg al roerende de uien toe.
Laat alles samen even 3 min. zachtjes pruttelen.
Voeg het water, de wijn, jeneverbessen, basterdsuiker, laurier en dobbelsteentjes ontbijtkoek toe.
Breng het geheel aan de kook, doe en deksel op de pan, en draai de vlam laag.
Laat alles 1,5 - 3 uur zachtjes stoven; de gaartijd van het vlees hangt af van de leeftijd van de haas.
Bak de spekjes en champignons in een koekenpan in 1 el hete boter.
Voeg, wanneer het vlees gaar is, de cranberrygelei, spek champignons, zilveruitjes en het zakje juspoeder toe.
Laat alles samen nog 5 min. zachtjes pruttelen.
Breng de hazenpeper eventueel nog op smaak met zout en peper