*Serveer met een aardappelmousseline en een saus:
--->
300 gram cranberries
2 eetlepels extra boter in de pan waarin de rol werd gebakken
1 eetlepel honing
2 eetlepels kastanje purée
1 glas goede rode wijn
Dit goed bakken tot de cranberries allemaal stuk zijn en iets laten inkoken.
Met de staafmixer de massa nog verder pureren en 100 cc
wildfond toevoegen en dit ook weer laten inkoken
Recept
« Terug naar recepten
Hazenrugfilet
PT45M
Hazenrugfilet
Een heerlijk hazenrugfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oorspronkelijke recept van Wilbrink (Telegraaf)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenrugfilet te bereiden
*Snijd de prei in de lengte open en blancheer de preibladeren en laat ze snel afkoelen in ijswater
*Leg de plakjes spek dakpansgewijs uit,zodat er een rechthoek ontstaat die zo breed is als de hazenfilets en zo lang dat de filets er in kunnen worden opgerold
*Leg de preiblaadjes in de oprol richting
*Doe peper en zout op de filets,haal ze door de eiwit en strooi de pistache nootjes er over.
*Schik nu de filets op de spek-prei onderbodem : 2 x kop tegen 2x kont (dikke kant tegen dunne kant) zodat er een egale rol ontstaat en rol de filets op in spek en prei
*Zet de rol vast met touw om de paar cm
*Bak de rol mooi bruin in 2 eetlepels roomboter en laat hem dan nagaren in een oven die op 90 graden Celsius staat (zo'n 10 minuten)
*Leg de plakjes spek dakpansgewijs uit,zodat er een rechthoek ontstaat die zo breed is als de hazenfilets en zo lang dat de filets er in kunnen worden opgerold
*Leg de preiblaadjes in de oprol richting
*Doe peper en zout op de filets,haal ze door de eiwit en strooi de pistache nootjes er over.
*Schik nu de filets op de spek-prei onderbodem : 2 x kop tegen 2x kont (dikke kant tegen dunne kant) zodat er een egale rol ontstaat en rol de filets op in spek en prei
*Zet de rol vast met touw om de paar cm
*Bak de rol mooi bruin in 2 eetlepels roomboter en laat hem dan nagaren in een oven die op 90 graden Celsius staat (zo'n 10 minuten)