Recept
« Terug naar recepten
Hazerug met paddestoelen
PT60M
Hazerug met paddestoelen
Een heerlijk hazerug met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazerug met paddestoelen te bereiden
In een braadslee of een voldoende grote pan de blokjes spek in één el geklaarde boter uitbakken.
De uien op en laag pitje glazig stoven.
Het water waarin het ekhoorntjesbrood is geweeekt, erbij gieten en laten koken tot alle vloeistof is verdampt.
Ondertussen de champignons en de andere paddestoelen schoonmaken, en het onderste gedeelte van het steeltje wegsnijden.
De champignons en de pijpzwammen in dikke plakken snijden, de dooier-en de oesterzwammen heel laten.
Het eekhoorntjesbrood samen met de verse paddestoelen aan het spek toevoegen en op een middelmatig vuur ongeveer 10 min. voorzichtig laten stoven.
Niet roeren, de pan slechts af en toe schudden, zodat de paddestoelen hun vorm behouden.
De room met de créme fraiche mengen, bij de paddestoelen gieten en op een laag pitje ongeveer 3 min. laten sudderen.
Met zout en peper op smaak brengen.
De peterselie afspoelen, schoonmaken en fijnhakken.
De stukken hazerug met zout en peper kruiden.
In een zware braadslee en de stukken hierin aan alle zijden bruin bakken.
Voor de hazerug 5 minuten rekenen, voor de filets 2 minuten.
Het vlees in aluminiumfolie verpakken.
SERVEREN:
De oven op 100 graden C. voorverwarmen en het ingepakte vlees er 1/2 uur in laten liggen om op te warmen.
De paddestoelenragout verwarmen.
De stukken hazevlees uit de folie halen en het afgescheiden vleesnat bij de paddestoelen gieten.
Het vlees schuin snijden in plakken van 3 cm dik.
De paddestoelenragout op een platte, brede schaal scheppen, de plakken hazevlees erop schikken en de peterselie eroverheen strooien.
Het gerecht kan ook rechtstreeks op borden geserveerd worden.
De uien op en laag pitje glazig stoven.
Het water waarin het ekhoorntjesbrood is geweeekt, erbij gieten en laten koken tot alle vloeistof is verdampt.
Ondertussen de champignons en de andere paddestoelen schoonmaken, en het onderste gedeelte van het steeltje wegsnijden.
De champignons en de pijpzwammen in dikke plakken snijden, de dooier-en de oesterzwammen heel laten.
Het eekhoorntjesbrood samen met de verse paddestoelen aan het spek toevoegen en op een middelmatig vuur ongeveer 10 min. voorzichtig laten stoven.
Niet roeren, de pan slechts af en toe schudden, zodat de paddestoelen hun vorm behouden.
De room met de créme fraiche mengen, bij de paddestoelen gieten en op een laag pitje ongeveer 3 min. laten sudderen.
Met zout en peper op smaak brengen.
De peterselie afspoelen, schoonmaken en fijnhakken.
De stukken hazerug met zout en peper kruiden.
In een zware braadslee en de stukken hierin aan alle zijden bruin bakken.
Voor de hazerug 5 minuten rekenen, voor de filets 2 minuten.
Het vlees in aluminiumfolie verpakken.
SERVEREN:
De oven op 100 graden C. voorverwarmen en het ingepakte vlees er 1/2 uur in laten liggen om op te warmen.
De paddestoelenragout verwarmen.
De stukken hazevlees uit de folie halen en het afgescheiden vleesnat bij de paddestoelen gieten.
Het vlees schuin snijden in plakken van 3 cm dik.
De paddestoelenragout op een platte, brede schaal scheppen, de plakken hazevlees erop schikken en de peterselie eroverheen strooien.
Het gerecht kan ook rechtstreeks op borden geserveerd worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hubertina zegt:
Groetjes Hubertina
bertal zegt:
Inderdaad kan je het vlees
van te voren aanbraden.
succes ermee:);)
m.v.g. Bert Allers