KookJij

Heerlijke kipsate + saus natuurlijk

Een heerlijk heerlijke kipsate + saus natuurlijk recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri's oma Toos
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heerlijke kipsate + saus natuurlijk te bereiden

DE MARINADE:
Meng alle ingredienten goed door elkaar, leg de kipblokjes in de marinade en laat deze minimaal 3 uur koel staan (liefst een hele nacht).
Haal dan de blokjes eruit, veeg iets af met keukenpapier en rijg ze aan de stokjes, bewaar de marinade voor in de satesaus.

DE SATE-SAUS:
Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, pepertje, tomatenpuree en de trassie.
Roer er de pindakaas door en laat die eventjes meebakken, wel goed door blijven scheppen anders bakt deze aan en dat is niet bevorderlijk voor de smaak.....
Meng er de ketjap, kokosmelk, basterdsuiker of goela djawa en gembersiroop (ik doe meestal een goeie 4 el) door en zet er de staafmixer even in om het helemaal fijn te maken, laat daarna op een laag vuur - vuurverdeler - warm blijven.

Frituur de kipsate in 5 minuten (op 180gr) rondom goudbruin en gaar en haal ze uit de pan, laat even iets uitlekken op keukenpapier.

Serveer de sate'tjes met de saus bij nasi, bami, mihoen met een gebakken eitje etc... helemaal naar eigen wens wat je lekker vind, of gewoon als lekkere middagsnack met een broodje of een frietje.
Eet smakelijk, selamet makan!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Een van onze favorieten, en met ons nog velen, een heerlijk sappig sate'tje met heerlijke saus, en al het lekkers wat je erbij wil eten...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

KaaatjeS

KaaatjeS zegt:
Hallo Erwin,
Dank voor je lekkere recept.
Ik ben al jaren op zoek naar een goede saté plus saus.
Groetjes Kaaatje