OPDIENEN:Op voorverwarmde borden de vifilets leggen,
"""""""""""""""" dan er wat citroen over druppelen,vervolgens
.......................de namaak-harissa er op en afmaken met .......................fijngehakte bladpeterselie en korianderblaadjes
--->Wat drinken we erbij?
De oude vuistregel dat zeer gekruid eten meestal goed past
bij Gewurztraminer wijnen en Riesling wijnen gaat ook hier
helemaal op.
Ook sommige "vins gris" en rosé's kunnen worden gedronken.
een vin gris is een "witte" wijn gemaakt van rode druiven
(vooral Pinot Noir)
Recept
« Terug naar recepten
Heilbot - Gegrilled - met Paprika-Sambal Saus
PT60M
Heilbot - Gegrilled - met Paprika-Sambal Saus
Een heerlijk heilbot - gegrilled - met paprika-sambal saus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen bedenksel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot - Gegrilled - met Paprika-Sambal Saus te bereiden
SAUS :
""""""""""
*Doe alle ingredienten in de blender en draai hiervan een
homogene massa
#
VIS :
""""""
*Smeer de visfilets in met het kruidenmengsel na de filets
ingekwast te hebben met olijf olie
*Grill de vis 4 minuten aan elke kant
*Tegelijk met het grillen van de vis de citroenhelften op de
snijkant meegrillen tot de snijkanten zwart gaan kleuren
""""""""""
*Doe alle ingredienten in de blender en draai hiervan een
homogene massa
#
VIS :
""""""
*Smeer de visfilets in met het kruidenmengsel na de filets
ingekwast te hebben met olijf olie
*Grill de vis 4 minuten aan elke kant
*Tegelijk met het grillen van de vis de citroenhelften op de
snijkant meegrillen tot de snijkanten zwart gaan kleuren