Recept
« Terug naar recepten
Heilbot, gestoofd in Cider-Citroensaus
PT45M
Heilbot, gestoofd in Cider-Citroensaus
Een heerlijk heilbot, gestoofd in cider-citroensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar een recept van Felix Wilbrink
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot, gestoofd in Cider-Citroensaus te bereiden
*Laat de uitjes glazig worden in de roomboter en leg dan de stukken vis in de GROTE / RUIME anti-aanbak pan. Een half minuutje op de ene zijde en dan een half minuutje op de andere zijde.
*Nu de cider in de pan er bij gieten, snel aan de kook brengen en daarna de vis op laag vuur in 10 à 15 minuten gaar laten sudderen (zo nu en dan omdraaien). Dan de vis uit de pan halen en warm houden.
*Vervolgens de cider inkoken tot 1/2 - 1/3 van de hoeveelheid en van het vuur halen.
*Ondertussen zijn room en dooiers door elkaar geklopt.
*Voeg de warme cider-rest bij het dooier-roommengsel en klop stevig door. De saus zal nu te enigertijd gaan binden en mag niet meer koken! Breng op smaak met de peper, zout en citroensap in een sauspannetje, maar nogmaals niet meer laten koken, want dan gaat de saus schiften.
Giet de saus over de vis.
*Nu de cider in de pan er bij gieten, snel aan de kook brengen en daarna de vis op laag vuur in 10 à 15 minuten gaar laten sudderen (zo nu en dan omdraaien). Dan de vis uit de pan halen en warm houden.
*Vervolgens de cider inkoken tot 1/2 - 1/3 van de hoeveelheid en van het vuur halen.
*Ondertussen zijn room en dooiers door elkaar geklopt.
*Voeg de warme cider-rest bij het dooier-roommengsel en klop stevig door. De saus zal nu te enigertijd gaan binden en mag niet meer koken! Breng op smaak met de peper, zout en citroensap in een sauspannetje, maar nogmaals niet meer laten koken, want dan gaat de saus schiften.
Giet de saus over de vis.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN:Op een voorverwarmd bord met kleine aardappeltjes en als groente worteltjes (al dan niet met kleine doperwtjes), bloemkool, witlof enz. Op het laatst bestrooien met de fijngehakte peterselie
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ik wil nog steeds die doos kopen,zeg maar wat ik moet doen.
Jan A.:)
Wouter zegt:
De Fransen zouden dit met een Cotentin drinken, een mooie droge cider met een kenmerkend bittertje.
deuxchapeaux zegt:
Wilde je me er eentje aanraden en waar is die dan te koop.Ik heb gemerkt dat het niet eenvoudig is om in Nederland behoorlijke cider te kopen.
Jan A.:?
deuxchapeaux zegt:
Met vineuze groet,
Jan A.:D
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)