Recept
« Terug naar recepten
Heilbot met pompelmoes en kappertjes
PT25M
Heilbot met pompelmoes en kappertjes
Voor een veggie variante:
Vervang de vis door tofu op Indische wijze, met vleugjes kerrie en koriander, en een flinke snuif gemberpoeder.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot met pompelmoes en kappertjes te bereiden
- Kruid de visfilets met zout en peper en wentel ze kort door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Laat 20 g boter smelten in een braadpan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Zet apart.
- Laat de rest van de boter smelten au bain-marie. Schep er met een schuimspaan het schuim telkens weer af. Verhit de volledig geklaarde boter in een pan en fruit er de schil van citroen en pompelmoes in.
- Voeg de kappertjes en de peterselie toe en roer er ook het citroen- en pompelmoessap door. Schil de pompelmoezen à vif en snij de partjes van tussen de vliesjes. Dien de vis op met de saus en de partjes pompelmoes. Geef er aardappelpuree met knoflook en sla bij.