KookJij

Heilbot met pompelmoes en kappertjes

Voor een veggie variante: Vervang de vis door tofu op Indische wijze, met vleugjes kerrie en koriander, en een flinke snuif gemberpoeder.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heilbot met pompelmoes en kappertjes te bereiden

  1. Kruid de visfilets met zout en peper en wentel ze kort door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Laat 20 g boter smelten in een braadpan en bak de vis aan beide kanten goudbruin. Zet apart.
  2. Laat de rest van de boter smelten au bain-marie. Schep er met een schuimspaan het schuim telkens weer af. Verhit de volledig geklaarde boter in een pan en fruit er de schil van citroen en pompelmoes in.
  3. Voeg de kappertjes en de peterselie toe en roer er ook het citroen- en pompelmoessap door. Schil de pompelmoezen à vif en snij de partjes van tussen de vliesjes. Dien de vis op met de saus en de partjes pompelmoes. Geef er aardappelpuree met knoflook en sla bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst