Recept
« Terug naar recepten
Heksendans
PT45M
Heksendans
Een heerlijk heksendans recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heksendans te bereiden
Maak de uien schoon en snipper ze, maak de aardappels en peen schoon en snijd ze in blokjes. Maak de bouillon en houd warm.
Bereidingswijze
Bak spek en uien aan in wat boter of olie, voeg als de uien glazig zijn de aardappels en peen toe en bak ze nog even mee. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook totdat je tevreden bent over de gaarheid van de ingredienten (= persoonlijk). Kruid alles met tabasco, peper en (weinig) suiker totdat het lekker pittig is (tussendoor proeven dus!)
Serveertips
Je kunt op het laatst nog wat schijfjes metworst toevoegen, dat geeft een extra accent en maakt het geheel nog gevulder
Bereidingswijze
Bak spek en uien aan in wat boter of olie, voeg als de uien glazig zijn de aardappels en peen toe en bak ze nog even mee. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook totdat je tevreden bent over de gaarheid van de ingredienten (= persoonlijk). Kruid alles met tabasco, peper en (weinig) suiker totdat het lekker pittig is (tussendoor proeven dus!)
Serveertips
Je kunt op het laatst nog wat schijfjes metworst toevoegen, dat geeft een extra accent en maakt het geheel nog gevulder