Recept
« Terug naar recepten
Helder kippensoepje met oesterzwammen onder blader
PT90M
Helder kippensoepje met oesterzwammen onder blader
Een heerlijk helder kippensoepje met oesterzwammen onder blader recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Helder kippensoepje met oesterzwammen onder blader te bereiden
Ontvel de kippenfilets en kruid ze met peper, zout en olijfolie. Rooster ze in de grillpan en laat rustig verder garen, eventueel in de oven. Snijd intussen de lente-ui en de paddestoelen. Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bak de paddenstoelen in boter en kruid met peper, zout en fijngesneden rozemarijn. Doe er op het eind ook de fijngesneden lente-uitjes bij. Haal van het vuur, giet er de bouillon bij en voeg de tomaten toe. Laat afkoelen. Snijd de kip in reepjes en leg die in individuele leeuwenkopjes (soepkommen). Giet er de paddenstoelen en de koude bouillon bij. Snijd cirkels uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de kommetjes. Klop de eierdooier los met de melk. Strijk de randen daarmee in. Sluit de leeuwenkopjes goed af met het deeg en bestrijk ook de bovenzijde met het ei. Zet de kommetjes voorzichtig in een oven op 200°C. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat het deeg goudbruin bakken. Dankzij deze kooktechniek behouden alle ingrediënten ten volle hun smaak en aroma.
Tip:
Het soepje moet koud zijn om te voorkomen dat het bladerdeeg slap wordt. Zorg er ook voor dat je geen soep spat tegen de onderkant van het deeg als je de leeuwenkopjes in de oven zet.
Tip:
Het soepje moet koud zijn om te voorkomen dat het bladerdeeg slap wordt. Zorg er ook voor dat je geen soep spat tegen de onderkant van het deeg als je de leeuwenkopjes in de oven zet.
judithk zegt: