Recept
« Terug naar recepten
Heldere soep van geroerbakte mosselen met groenten
PT35M
Heldere soep van geroerbakte mosselen met groenten
Een heerlijk heldere soep van geroerbakte mosselen met groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere soep van geroerbakte mosselen met groenten te bereiden
Voor een oosters tintje kunt u knoflook en wat sojasaus toevoegen.
Was de mosselen in koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het sjalotje en de roerbakgroenten. Voeg de mosselen toe en roerbak ze mee totdat de schelpen open gaan. Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en houd ze even apart.
Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg de bladselderij toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Leg een snede witbrood in diepe borden en schep hier de mosselen op.
Giet daarna de hete soep over de mosselen serveer de soep direct.
Was de mosselen in koud water en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het sjalotje en de roerbakgroenten. Voeg de mosselen toe en roerbak ze mee totdat de schelpen open gaan. Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en houd ze even apart.
Blus de groenten af met de visbouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg de bladselderij toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Leg een snede witbrood in diepe borden en schep hier de mosselen op.
Giet daarna de hete soep over de mosselen serveer de soep direct.